top of page
Wooden House

CATALOGUL
CASE DIN LEMN MIRADEX

DESCOPERĂ CASELE DIN LEMN MIRADEX

Proiectele au fost realizate în parteneriat cu biroul de proiectare Atelier nZEB și au fost realizate în funcție de mai multe scenarii și funcționalități. Pe lângă design-ul simplu și minimalist, arhitectura caselor îmbină eficient funcțiunile locuinței cu principiile de proiectare nZEB (nearly Zero Energy Building): poziționarea ferestrelor și camerelor de locuit pe fațada sudică, volum robust, izolație termică corespunzătoare, ferestre performante energetic și per total, o anvelopă termică la standard nZEB

Aceste modele de case din lemn vor suferi modificări, mai mari sau mai mici, în funcție de terenul pe care vor fi amplasate, în conformitate cu cerințele din Certificatul de Urbanism și orientarea către sud a ferestrelor. Mai mult decât atât, fiecare casă trebuie adaptată pentru cerințele fiecărui beneficiar în parte și astfel se poate modifica și compartimentarea interioară. Obiectivul este ca tu să te bucuri de o locuință sustenabilă, eficientă energetic și confortabilă, dar și cu costuri de întreținere și mententață cât mai mici. 

Casa din lemn timberframe Miradex P74

01
Casa P 74

Parter 
74 mp suprafață utilă
1 dormitor cu dressing
1 baie
living
bucătărie open-space

Casele Mirdex
Casa din lemn timberframe Miradex P127

02
Casa P 127

Parter 
127 mp suprafață utilă
4 dormitoare 
2 băi
living
bucătărie open-space

16-min.png

03
Casa PE 104

Parter și Etaj
104 mp suprafață utilă
3 dormitoare 
2 băi
living
bucătărie open-space

11-min.png

04
Casa P 100

Parter 
100 mp suprafață utilă
3 dormitoare 
2 băi
living
bucătărie open-space cu dining

6-min.png

05
Casa PE 155

Parter și Etaj
155 mp suprafață utilă
4 dormitoare 
2 băi
living
bucătărie open-space

8-min.png

06
Casa PE 170

Parter și Etaj
170 mp suprafață utilă
4 dormitoare cu 3 dressing-uri
3 băi
living
bucătărie open-space

17-min.png

07
Casa PE 80

Parter și Etaj
80 mp suprafață utilă
2 dormitoare 
2 băi
living
bucătărie open-space

duplex 2-min.png

08
Casa Duplex

Parter și Etaj
2x120 mp suprafață utilă 
2x3 dormitoare 
2x3 băi
2x1 living
2x1 bucătărie open-space

ETAPELE REALIZĂRII UNEI CASE MIRADEX

1

ALEGI UN MODEL

Fiecare model de casă din lemn reprezintă câte o tipologie de locuință foarte întâlnită la noi în țară. Alege un model care va reprezenta un punct de pornire în discuția cu arhitectul și inginerii proiectanți

3

PRODUCEM ÎN FABRICĂ

După ce proiectul este avizat și avem autorizația de construcție, urmează producția elementelor structurale în fabrica noastră din Brezoi. În funcție de logistica terenului, putem livra structura din fabrică la nivel semi-finisat

2

PROIECTĂM

Pornind de la modeul de casă din lemn pe care l-ai ales, arhitectul va adapta proiectul existent la condițiile din certificatul de urbanism dar mai ales la nevoie tale, pentru a creea funcțiunile și confortul de care ai nevoie

4

ASAMBLĂM ÎN ȘANTIER

Structura ajunge apoi în șantier și începe montajul. În general, montajul structuri necesită 5-7 zile în funcție de complexitate. După structură, urmează învelitoarea, fațada, ferestrele și lucrările de etanșare la aer.

AVANTAJELE UNEI CASE DIN LEMN MIRADEX

Poate cel mai mare avantaj al unei astfel de case din lemn este faptul că, având la dispoziție mai multe modele la alegere, discuția cu arhitectul pornește deja de la o etapă mai avansată. Mai mult decât atât, și procesul de proiectare va dura mai puțin, pentru că există deja un proiect pentru fiecare casă, care va fi adaptat pentru nevoile tale și cerințele din certificatul de urbanism.

 

Pe lângă proiectul de arhitectură, tot noi de ocupă și de proiectele de rezistență și instalații, dar și de conformarea energetică a casei, pentru a îndeplini cerințele standarului nZEB.  Dacă vrem să mergem și mai departe, putem oferi servicii de proiectare la standard de casă pasivă și să îți oferim o casă pasivă certificată conform Passivhaus Institutt din Germania. Biroul de proiectare Atelier nZEB este certificat și autorizat în calitate de proiectant de case pasive. 

Ulterior, în etapa de execuție, scapi de o mare bătaie de cap în ceea ce privește construcția casei la un standar de eficiență energetică ridicată, conform standardului nZEB. În anvelopa termică a casei, la nivel de suprastructură, sunt incluse pereții exteriori, acoperișul și ferestrele. Componenta de etanșare la aer este deosebit de importantă și din acest motiv corelarea disciplinelor și în șantier contează foarte mult pentru un proiect reușit.  Putem să ne ocupăm de închiderea casei la exterior, la standard nZEB.

Timpul de exeucție este un aspect care merită luat în calcul. Noi lucrăm în sistem prefabricat, pereții, planșeele și structura acoperișului se fac în fabrică și pot fi livrate în șantier la stadiu semi-finisat. Producția și montajul structurii unei case Miradex durează între 4-6 săptămâni, în funcție de dimensiune și complexitate. 

DEZAVANTAJELE UNEI CASE DIN LEMN MIRADEX

Singurul dezavantaj pe care noi îl vedem este să nu îți placă niciun model de casă și să începi procesul de proiectare de la 0. În acest caz, gândim împreună un proiect custom după nevoile tale, pornind de la principiile de proiectare ale unei case nZEB. Poți să afli mai multe despre nZEB pe pagina dedicată.

COSTUL UNEI CASE DIN LEMN MIRADEX

Costurile variază de la un proiect la altul în funcție de mai mulți factori: suprafața construită, nivelul de echipare, sistemele de instalații folosite dar și de fundație. Tipul de sol influențează foarte mult costul fundației și este necesar un studiu geotehnic înainte de a demara proiectul tehnic. O fundație simplă va necesita mai puțin beton și fier, și implicit costuri mai mici. Casele Miradex sunt livrate în 2 variante de echipare: kitul de structură și varianta de anvelopă termică închisă la standard nZEB, adică structura cu izolații, fațadă, ferestre, învelitoare și stratul de etanșare la aer. Poți afla mai multe despre costul fiecărei case în parte în paginile dedicate acestora. 

bottom of page