top of page
Photo_6619254_DJI_118_jpg_4274333_0_202178195446_photo_original(1).jpg

CASA COSTEA
PE STRUCTURĂ TIMBERFRAME

Proiect 

Casa Costea, o locuință deosebită pe structură de lemn în sistem timberframe pe un singur nivel

Locație

Mogoșoaia, România

Tip produs

Structură timberframe și ferme aparente din lemn lamelar

Suprafață

130 mp

Descriere proiect

Casa Costea din Mogoșoaia este unul dintre proiectele de succes în care ne-am implicat, datorită relației foarte bune pe care o avem înca cu beneficiarul. Alex și-a dorit o casă deosebită și Ștefan de la biroul de proiectare Poster i-a creat-o. Noi ne-am ocupat în primă fază de proiectarea structurală și am ajuns la o formulă viabilă din punct de vedere tehnico- economic, dar care să răspunde și cerințelor arhitecturale. 

Producția în fabrică a structurii a durat aproximativ 2 săptămâni și montajul 10 zile. Am mers pe o variantă de perete timberframe de 45x200 mm, placat cu OSB și izolat cu vată minerală semi rigidă 200 mm și un termosistem de 100mm vată bazaltică. Rezistența termică a anvelopei termice opace este în parametri standardului de casă pasivă.

Însă elementul central care scoate în evidență casa Costea este structura acoperișului, alcătuit din ferme prefabricate cu conectori multicui. Pentru a lăsa fermele aparente, am folosit lemn lamelar de clasă vizuală A și astereală dublată și izolată cu 300mm vată minerală. 

A rezultat o casă spațioasă, călduroasă și comfortabilă, dar și un beneficiar foarte mulțumit, conform spuselor lui:
” Îi
 recomand cu căldură! Am construit o casă pe structură de lemn în 2020 cu ei. Proiectul pe care l-am dorit a fost puțin diferit de tot ce se construiește acum. Am testat piața și am primit oferte de la mai mulți constructori de lemn și de departe Miradex a fost cel mai implicat. De la proiectul de rezistență, continuând cu structura și calitatea lemnului, pot spune că Mircea și Daniel au fost acolo cu noi până la final. Țineți-o tot așa!”

DE LA IDEE LA CHEIE: DE VORBĂ CU BENEFICIARUL

Ai un proiect

Trimite-l să-l analizăm și vom face o cotație de preț. Mai mult, putem propune soluții tehnico-economice pentru a eficientiza producția în fabrică și ulterior montajul 

Ești la stadiu de idee

Ia legătura cu noi și hai să vorbim. Avem în spate un portofoliu generos și diversificat de proiecte, dar și o rețea de parteneri cu care putem realiza cu succes un proiect 

OBȚINE O COTAȚIE DE PREȚ PENTRU PROIECTUL TĂU DE CASĂ PE STRUCTURĂ DE LEMN

PROIECTE SIMILARE

bottom of page