top of page
Poza scriitoruluiDaniel Butucel

TUR DE ȘANTIER: CASA TIMBERFRAME DIN BĂLĂCEANCA

O casă parter pe structură de lemn, eficientă energetic și cu o arhitectură deosebită


Arhitectură

Casa de față are un singur nivel, o suprafață desfășurată de aprox. 190 mp și o suprafață totală a șarpantei de aprox. 300 mp, în care sunt incluse și terasele. Acoperișul este tip șarpantă cu 4 pante realizată din ferme din lemn iar la interior configurația acoperișului este separată pe 2 zone: în zona de living, structura este aparentă în timp ce în restul casei închiderea se face cu tavan drept. Fațada este din tencuială decorativă iar învelitoare este din țiglă metalică. Ferestrele sunt din profil PVC cu sticlă termoizolantă cu 2 camere interioare. Montajul a fost făcut cu precadre din polistiren de înaltă densitate în grosimea termosistemului din vată bazaltică de 150mm.



Proiectul de arhitectură a fost făcut de Arh. Dragoș Constantin.


Fundație din micropiloți metalici înșurubați

Fundatia este mai deosebita, este realizata din micropiloți metalici insurubați de la Krinner, peste care au fost sudate armăturile pentru grinzile de beton, intre care au fost puse cofraje aerate. Ulterior s-a turnat placa de beton care a fost elicopterizată, pentru a avea o planeitate foarte bună. Cu toții știm foarte bine că fundațiile nu sunt farmacie și mai apar diferențe de nivel. În cazul de față, diferențele au fost de sub 1 cm.



Structură din lemn în sistem timberframe

După fundație urmează talpa de trasare elementul esențial care leagă structura de lemn de fundatia din beton. Talpa de trasare are 2 roluri: 1) să asigure planeitate, adică o suprafață dreaptă peste care se va monta structura și 2) rupe capilaritatea dintre fundație, care transmite umiditate și structura de lemn, care trebuie protejată de umiditate.


Peste talpa de trasare a fost montată structura din lemn în sistem timberframe. Află mai multe despre configurația pereților, ce fel de materiale am folosit pentru izolație termică și placări și multe altele din materialul video de pe canalul nostru de youtube.



Dacă te interesează o casă din lemn, avem un catalog de case la standard nZEB din care poți alege un model potrivit cu nevoile și preferințele tale.

580 afișări0 comentarii

Postări conexe

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page